Εκτύπωση

Οι καθηγητές έχουν ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιολόγηση από το 1997

on . Posted in ΑΠΟΨΕΙΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Όχι, δεν ποιούμε την ανάγκη φιλοτιμία (μια που δεν φαίνεται να το αποφεύγουμε ας κάνουμε και καμιά πρόταση). Ούτε σκεφτόμαστε τελευταία στιγμή κάτι που έπρεπε να φροντίσουμε πριν από χρόνια. 

Να ξεκαθαρίσουμε την βάση της σκέψης μας, για να εκτιμήσετε την αξιοπιστία της πρότασης που σας προτείνουμε να διαβάσετε.

1) Πιστεύουμε στην αξιολόγηση πολύ περισσότερο από τους ενδιαφερόμενους να την επιβάλλουν. Δεκαπέντε χρόνια στον στίβο της ιδιωτικής εργασίας, ως υπάλληλος, επιχειρηματίας, πωλητής, προγραμματιστής, τεχνικός, προϊστάμενος τμήματος ερευνητικού Ινστιτούτου κ.α. διαμορφώσαμε ένα "δόγμα" πράξης :"Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ .... ΠΕΘΑΙΝΕΙ". 

2) Κάθε άλλο παρά συντασσόμαστε με ζέση στις συνδικαλιστικές πρακτικές των κλαδικών μας οργάνων. Η δράση τους τις προηγούμενες 2-3 δεκαετίες, όπως και σχεδόν όλων των κλάδων, δεν συνέβαλλε στον μετασχηματισμό της πατρίδας μας σε ένα σύγχρονο κράτος με θετικές προοπτικές.   

ΑΛΛΑ... αυτή η πρόταση του 1997 στο 8ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ ήταν έγκαιρη, σφαιρική, σε σωστές βάσεις. Κυρίως, όμως, απαλλαγμένη από τις σημερινές πιεστικές πολιτικές επικράτησης των οικονομικών προτεραιοτήτων έναντι των πάντων.

Το απόσπασμα βρίσκεται ΕΔΩ.