Εκτύπωση

Συνέντευξη σε μαθητές

on . Posted in ΑΠΟΨΕΙΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Οι μαθητές που συμμετέχουν αυτήν την χρονιά (2014-15) στο πρόγραμμα "ΕΦΗΒΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ" πήραν συνεντεύξεις από καθηγητές, όχι για τον κινηματογράφο, αλλά για γενικότερα θέματα εκπαίδευσης.

Εδώ βρίσκονται οι προσωπικές μου απαντήσεις. Δημοσιεύονται κύρίως για την διευκόλυνση της εργασίας που ελπίζουμε να δημοσιεύσουμε σύντομα ολοκληρωμένη.

Εκτύπωση

Μόνο ο δάσκαλος μετράει!

on . Posted in ΑΠΟΨΕΙΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

 

Το διαισθάνεστε, αλλά δεν τολμάτε να το πείτε. Ναι είναι αλήθεια. Παγκόσμιες και μακροχρόνιες έρευνες το υποστηρίζουν. 

Η ποιότητα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μια χώρα δεν εξαρτάται ούτε από τις κρατικές δαπάνες, ούτε από το μέγεθος της τάξης, ούτε από τον «προοδευτικό» χαρακτήρα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων! Εξαρτάται από έναν και μοναδικό παράγοντα: την ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Και πάλι στο αξιολογότατο blog "antikleidi.com".

Εκτύπωση

Ο μύθος του «είμαι κακός στα μαθηματικά»

on . Posted in ΑΠΟΨΕΙΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

 

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά σε επιστημονικές έρευνες ασχολείται με τον μύθου που βλάπτει ολέθρια τα μη προνομιούχα παιδιά, το μύθο της έμφυτης γενετικής ικανότητας στα μαθηματικά.

Στην πραγματικότητα η άποψη ότι η ικανότητα στα μαθηματικά είναι κυρίως έμφυτη αποτελεί μια σκοτεινή πτυχή της μεγαλύτερης πλάνης ότι η νοημοσύνη είναι κυρίως έμφυτη.

Δείτε λοιπόν, τι αναφέρει.

Εκτύπωση

Οι καθηγητές έχουν ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιολόγηση από το 1997

on . Posted in ΑΠΟΨΕΙΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Όχι, δεν ποιούμε την ανάγκη φιλοτιμία (μια που δεν φαίνεται να το αποφεύγουμε ας κάνουμε και καμιά πρόταση). Ούτε σκεφτόμαστε τελευταία στιγμή κάτι που έπρεπε να φροντίσουμε πριν από χρόνια. 

Περισσότερα Άρθρα...