Εκτύπωση

Νέα περίοδος επιμόρφωσης Β1 για τις περισσότερες ειδικότητες.

on . Posted in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αιτήσεις εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, από σήμερα, Τετάρτη 15/11/2017 και μέχρι την Πέμπτη 23/11/2017 να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα της 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. που πρόκειται να διεξαχθεί κατά το διάστημα Δεκεμβρίου 2017 – Μαρτίου 2018.

 Λεπτομέρειες στην διεύθυνση:

http://e-pimorfosi.cti.gr/anakoinoseis/paradosiako-montelo/107-aitiseis-ekpaideutikon-2nd-20171114

 

Εκτύπωση

Σεμινάριο για τα βασικά της Geogebra.

on . Posted in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για geogebra    Αποτέλεσμα εικόνας για geogebra

   Για πολλά χρόνια επιθυμούσα μια γνωριμία με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά λογισμικά, ώστε να ανοίξω ορίζοντες στην χρήση των ΤΠΕ. Χρειαζόμουν μια αρχική καθοδήγηση, μια ώθηση, ώστε να μπορέσω να προχωρήσω με προσωπική προσπάθεια στην αξιοποίησή τους στο διδακτικό μας έργο.

   Δυστυχώς, πριν 30 χρόνια, με δυσκολία βρισκόταν άνθρωπος να καταλάβει τι ακριβώς θα προσέφερε η πληροφορική στην εκπαίδευση. Ας μην συζητήσουμε για εκπαιδευτές και δομές που θα υποστήριζαν παρόμοιες προσπάθειες.

Εκτύπωση

Διάκριση για τον ιστότοπό μας.

on . Posted in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

     Ποια ανταμοιβή μπορεί να περιμένει ο εκπαιδευτικός που προσπαθεί για κάτι καλύτερο; Μόνο μια ηθική αναγνώριση.  Ένα μήνυμα για το ότι βρίσκεται εντός πορείας. Λίγο κουράγιο από το ότι και άλλοι αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό. 

     Τίποτε καλύτερο από το ειδικό έπαινο (5η Θέση) που απέσπασε ο ιστότοπός μας στον "6ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπωνγια το σχολικό έτος 2012-2013, όπως μετονομάζεται ο διαγωνισμός έπειτα από αιτήματα για συμμετοχές και εκτός Ελλάδος.

Εκτύπωση

Μέγιστος ο κίνδυνος για εκπαιδευτικούς που συνοδεύουν εκδρομές.

on . Posted in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

«Κορώνα γράμματα» παίζουν την καριέρα τους οι εκπαιδευτικοί.

Με αφορμή ένα σοβαρό ατύχημα σε σχολική εκδρομή στην Ρώμη, σας προτείνουμε το παρακάτω άρθρο στο e-sos που περιέχει και μια περιεκτική συνέντευξη σχετικά με τον κίνδυνο που κρύβεται στην πραγματοποίηση των εκδρομών.

Εκτύπωση

Επαγγελματική εξουθένωση του εκπαιδευτικού

on . Posted in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 UNESCO: 21 ώρες διδασκαλίας = 84 ώρες δουλειάς γραφείου.

 
Σύμφωνα με πρόσφατη (2012) μελέτη της UNESCO κάθε ώρα διδακτικού έργου ενός καθηγητή αντιστοιχεί σε 4 ώρες εργασίας γραφείου!